Categories: Sin categoríaPublished On: 1 de juliol de 2022

Aquest dijous hem participat en el Primer encontre sobre gènere i discapacitat Somos diversas, somos diversos. Ha estat una trobada organitzada per l’Asociación Liber que s’ha celebrat presencialment a Madrid.

Nosaltres hi vam anar amb l’Asun, persona a qui donem suport a la presa de decisions. L’Asun forma part de la Comunidad de lideresas de l’Asociación Liber, creada per fomentar la participació en els òrgans de decisió a dones amb discapacitat intel·lectual. També hi va anar la Margui Grau, que és la responsable de l’Àrea Social de Som — Fundació.

Trobar-nos per reflexionar sobre els reptes i objectius que planteja la intersecció del gènere i discapacitat ha estat molt necessari i enriquidor.  Vam parlar amb la María Rosa Ruiz, que és la directora general de la Federación de Mujeres Progresistas, la Cristina Paredero, vocal de la junta directiva de Plena Inclusión España i la Isabel Caballero, coordinadora de la Fundación CERMI Mujeres.

També vam debatre sobre les diferències de gènere en el suport a la capacitat jurídica a l’hora de prendre decisions i com afecta les persones a qui donem suport, i vam conèixer l’informe anual del Compromís d’Igualtat de l’Asociación Liber.

Ens encanta assistir a aquestes trobades! Ens enriquim amb diferents punts de vista i tenim la llibertat per debatre sobre els reptes que planteja la plena participació de les persones amb discapacitat intel·lectual en la nostra societat.

Compartir