Categories: Sin categoríaPublished On: 30 d'octubre de 2020

 

En la fundació hem iniciat el desenvolupament del programa d’Accessibilitat Cognitiva amb la finalitat de contribuir a fer accessible la informació i afavorir l’autonomia i participació de les persones amb discapacitat intel·lectual que atenem.

La primera fase del programa consisteix a seleccionar els documents més rellevants i proposar el contingut corresponent en lectura fàcil. El contingut haurà de ser validat per un grup de persones amb discapacitat intel·lectual ateses per la fundació.

El programa està liderat per l’Angels Gomà, responsable del programa, i compta amb la col·laboració de dos grups de treball formats per les persones següents:

 • Professionals de l’entitat
  L’Antonio Manuel Ferrer, l’Eugenia Muñoz, en Juan Carlos Feliziani, la Margui Grau, la Núria Mañes i en Ramón Remiro es reuneixen periòdicament per revisar els documents escollits, adaptar-ne el contingut i fer-ne una proposta en lectura fàcil.
 • Persones a qui donem suport
  L’Angel R., l’Asunción S., en Fernando M., l’Ivan L., la Joaquina N., la Marta F. i en Ramón L. acompanyats de la Montse Santos han participat en reunions setmanals per treballar el document de l’Estat de comptes.
  La Marta F., l’Antonio Luis R., la Rafi V. i en Roman R., acompanyats de l’Àngels Gomà i la Margui Grau, es reuneixen setmanalment per avançar amb el procés de validació dels documents que s’estan adaptant.

Actualment, el grup de professionals està treballant els documents següents:

 • Acord per escrit
  Contempla el compromís de suports que la fundació acorda amb la família perquè quan ja no hi sigui o quan el jutge així ho decideixi, es faci càrrec del seu familiar.
 • Estat de comptes
  Reflecteix la situació econòmica de la persona amb discapacitat a qui la fundació dona suport.
 • Protegim la teva informació
  Inclou la informació relativa a la protecció de dades en lectura fàcil.
 • Pacte de família
  Inclou els acords de suports de la fundació amb la persona amb discapacitat i la seva família

A mesura que els diversos continguts es vagin validant per les persones amb discapacitat intel·lectual ateses per la fundació, s’aniran seleccionant nous documents per començar el procés d’adaptació en lectura fàcil.

Paral·lelament, la fundació forma part del projecte Hablamos Fàcil de l’Asociación Española de Fundaciones Tutelares, que consisteix a crear un model de sentència judicial en lectura fàcil. L’Angels Gomà i la Margui Grau, professionals de la fundació, i la Marina O., a qui donem suport, participen en el projecte.

Compartir