Categories: Suport a la presa de decisionsPublished On: 24 d'agost de 2022

Arriba l’agost, i amb ell, un període de descans merescut i desconnexió per a la majoria de la població, també per a les persones amb discapacitat intel·lectual a qui donem suport. Avui en dia existeixen diverses opcions de turisme accessible i de vacances per a persones amb discapacitat. Sigui quina sigui l’opció escollida, i tant si estan desocupades com si estan treballant, el que tenim clar és que es tracta d’un moment molt important que cal respectar i promoure: és temps de trencar amb la rutina habitual, de posar-se en remull, de gelats, nits a la fresca, de diversió i de fer coses extraordinàries.

Turisme accessible

Com dèiem, existeixen diverses opcions de turisme accessible dissenyades per empreses o entitats que organitzen vacances per a persones amb discapacitat intel·lectual. Enguany, un bon grapat de persones a qui donem suport han fet uns dies fora amb la Federació ACELL, que cada any organitzen estades turístiques a Catalunya, Espanya i Europa específiques per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Els grups s’estructuren en funció de les necessitats de suport de cada persona i de la seva edat. Així, tothom pot gaudir de les vacances amb persones amb interessos similars i promoure que coneguin gent nova i la possibilitat que creïn llaços d’amistat.

Però no totes les persones amb discapacitat intel·lectual passen les seves vacances així, amb un viatge organitzat. Moltes altres aprofiten per anar a visitar uns dies a la família, viatjar en parella o quedar a casa, però fent coses diferents. Les que tenen un grau d’autonomia més alt i treballen a empresa ordinària (que a la nostra entitat són només un 4%, aproximadament), en ocasions, se’n van soles de viatge.

Les vacances de la Sara

És el cas de la Sara, una dona a qui donem suport, que enguany ha fet una ruta en solitari per Grècia. La Sara és una dona amb un alt grau d’autonomia que té un fort interès per les cultures antigues, la història i l’arqueologia. Per això es va organitzar un circuit pel país hel·lè, que va començar a l’illa de Santorini i va continuar per Atenes, Olimpia i va acabar Delfos. Només cal fer una ullada a les fotos per entendre que s’ho va passar d’allò més bé.

Sigui quina sigui l’opció escollida, el més important és tenir en compte l’impacte positiu d’aquest període de l’any i gaudir-lo en la mesura de les nostres possibilitats, desitjos i preferències.

Que passeu unes bones vacances!

Compartir