Categories: FundacióPublished On: 8 de juny de 2021

Actualitat

Nous formats audiovisuals que milloren la vida de les persones

Us imagineu poder tractar una fòbia amb realitat virtual? O aprendre a lidiar amb una situació compromesa gràcies a un programa que la simula? El futur dels nous formats audiovisuals ja és aquí, i un dels seus principals exponents és a Catalunya.
Parlem del grup de recerca TransMedia Catalonia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquest grup d’investigadors crea, a través del projecte MediaVerse, nous formats i continguts audiovisuals, alhora que els fa accessibles a persones amb diferents tipus de discapacitat. I Som — Fundació ha establert un acord de col·laboració amb ells per explorar quines noves eines ens pot oferir l’univers audiovisual.
Per això, aquest mes de maig han vingut a la nostra seu per oferir-nos una mostra del que poden arribar a aconseguir aquestes noves eines comunicatives i de quina manera podrien ajudar les persones que atenem.

Com a primera presa de contacte amb les tecnologies immersives, representants de TransMedia Catalonia van venir a gravar les nostres instal·lacions amb càmeres 360º. També van fer entrevistes a alguns dels nostres professionals, de manera que puguin ser accessibles a persones amb discapacitat auditiva i visual. L’objectiu va ser oferir una mostra d’un recorregut per la seu de la fundació en 360º i accedir a les explicacions dels professionals degudament adaptades.

Actualment s’està explorant les possibilitats que tenen els formats immersius i interactius per ser aplicats a activitats amb usuaris de Som — Fundació. Per exemple, es poden recrear situacions quotidianes de manera subjectiva, com ara viatjar en metro, per mostrar normes de comportament.

* MediaVerse (GA Nº 957252) és un projecte finançat pel programa d’innovació i recerca H2020 de la Comissió Europea.

Compartir

Compartir