Som | Fundació Catalana Tutelar

caenes
You Are Viewing

PARTICIPANT EN LA FORMACIÓ SOBRE LA FIGURA DE L’ASSISTÈNCIA

El pròxim 5 de juny es realitzarà una jornada de formació sobre la figura jurídica de l’Assistència a la Fundació Privada Santa Teresa d’El Vendrell, que serà impartida per dos professionals de Som – Fundació: la Maria Pàmies, coordinadora social, i l’Antonio Manuel Ferrer, responsable de l’àrea jurídica. La trobada forma part de les cinc sessions formatives que han organitzat lAssociació Encaix, la Coordinadora Tutelar Associació Catalana d’Entitats i Dincat Plena Inclusió Catalunya a diferents poblacions catalanes per completar el contingut exposat a la jornada “Jo Decideixo” del passat 25 de març.

La formació va adreçada als professionals de l’àmbit de la discapacitat amb l’objectiu de reflexionar i debatre sobre la figura de l’Assistència.

L’Assistència és una figura jurídica contemplada al Codi Civil Català que no suposa la modificació de la capacitat jurídica de la persona. En aquest cas, és la mateixa persona que sol·licita, decideix i defineix el tipus de suports que necessita. L’assistent ofereix el suport en les àrees que es determinin i sempre actua conjuntament amb la persona, respectant la seva voluntat.

Aquesta figura és la que coincideix en major grau amb els preceptes que contempla la Convenció de Nacions Unides dels Drets de les Persones amb Discapacitat, ja que és la mateixa persona la que sol·licita al jutge el tipus de suports que requereix, sigui en l’àmbit patrimonial o personal.

Calidad Plena Inclusión ISO 9001 ONG Acreditada - Fundación Lealtad