Categories: FundacióPublished On: 5 de setembre de 2023

Avui us volem explicar un canvi important que ha tingut lloc en la nostra entitat. Hem canviat el nostre nom per adaptar-nos al nou escenari legal que regula el sistema de suports en persones amb discapacitat intel·lectual. Així, a partir d’ara, la nostra denominació oficial serà Som – Fundació de suport a persones amb discapacitat, en substitució de Som – Fundació Catalana Tutelar.

És important destacar que el nom de la nostra fundació continuarà essent Som – Fundació, sense “cognoms”, ja que és una part fonamental de la nostra identitat.

Aquesta modificació respon a l’adaptació del Codi Civil català i la legislació estatal a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides que, des del 2006, defensa un model de suport a l’autonomia en detriment del paradigma paternalista, que ha quedat obsolet.

L’adaptació de la legislació catalana ha suposat, entre altres coses, l’eliminació de la figura de la tutela i la seva substitució pel suport a la capacitat jurídica. En conseqüència, hem decidit adaptar la nostra denominació per reflectir aquest nou enfocament i el nostre compromís continu amb el suport a les persones amb discapacitat, tot i que ja feia anys que treballàvem seguint un model d’atenció centrat en la persona i en les seves capacitats.

mujeres sonriendo

Aquesta transformació és per a nosaltres una aposta per promoure la inclusió i garantir l’exercici la de ciutadania plena de les persones amb discapacitat intel·lectual. Perquè estem convençuts que, amb la implicació de tots, serem capaços de construir una societat més inclusiva i justa per a totes les persones.

Compartir