Som | Fundació Catalana Tutelar

caenes
You Are Viewing

TALLER BÀSIC D’EDUCACIÓ FINANCERA

El 16 de maig vam iniciar el primer taller bàsic d’educació financera impartit per voluntaris i voluntàries que formen part de l’Associació de voluntaris de “La Caixa” i dirigit a les persones usuàries de Som – Fundació. Per a aquesta primera sessió es van crear dos grups d’alumnes, un d’ells va assistir a les instal·lacions de CaixaFòrum i l’altre a les oficines de l’entitat.

La formació es compon de 4 tallers que tractaran els següents temes:

  • Taller 1
    Dirigit a persones que viuen en residència o domicili i tenen una assignació econòmica setmanal. Són persones que tenen certa dificultat per gestionar un pressupost més complex i es facilitaran eines per ajudar-los a gestionar els diners de la setmana, veure com poden estalviar…
  • Taller 2
    Dirigit a gent que està en el programa de vida independent, encara que comptin amb suports i que gestionen pressupostos mensuals i/o anuals. Aprendran a distribuir les despeses i classificar-les en funció de la necessitat, maneres per poder estalviar, quines despeses poden assumir i quines no …
  • Els tallers 3 i 4 seran tallers pràctics per aprendre el funcionament dels caixers automàtics i les targetes de crèdit.

Els objectius dels tallers són:

  • Exposar, de forma propera, pràctica i adaptada els conceptes bàsics sobre educació financera
  • Facilitar eines i pautes per millorar la gestió de l’economia personal
  • Ajudar a optimitzar els recursos disponibles i el pressupost individual dels assistents

S’han plantejat una sèrie d’activitats que tenen com a base la realitat més pròxima viscuda pels alumnes. A partir de casos reals es fomentarà la reflexió i l’anàlisi, per a la posterior proposta de lectures, exercicis o dinàmiques que permetin conèixer i/o entrenar noves formes de pensar i actuar que han demostrat ser eficaces en la gestió de l’economia personal.

formacio-financera-persones-amb-discapacitat-intel·lectualEls alumnes que van assistir a la primera sessió van sortir molt satisfets perquè van poder compartir experiències amb la resta de companys i van rebre les primeres recomanacions per aplicar en el seu dia a dia. Al final de la formació hauran adquirit habilitats i destreses útils per a portar una bona gestió de l’economia personal i per a prendre decisions que contribueixin a millorar la seva tranquil·litat financera.

Calidad Plena Inclusión ISO 9001 ONG Acreditada - Fundación Lealtad