Som | Fundació Catalana Tutelar

caenes
You Are Viewing

TALLER DE SEXOAFECTIVITAT

Una de les activitats que el grup de Som Companys havia plantejat dur a terme durant aquest any estava relacionada amb l’àmbit de la sexoafectivitat. Els professionals que els donen suport van organitzar sexoafectivitat-discapacitat-intel·lectual el 17 d’abril una formació impartida per la Noemí Domínguez, psicòloga-sexòloga i psicoterapeuta en la Botiga de Joguines per a Adults Kitsch.

L’objectiu de la sessió era tractar el tema del dret a la sexualitat, la prevenció de malalties i el respecte per tenir una salut i una sexualitat saludable.

En la formació es va destacar la necessitat de gaudir d’una sexualitat de manera respectuosa amb el propi cos, tenint en compte les necessitats personals i també les de l’altra persona. Al mateix temps, es va facilitar informació sobre els possibles riscos per a la salut amb recomanacions per sentir-se segur en les relacions sexuals i afectives.

Els participants es van sentir molt còmodes en la sessió per la naturalitat amb què es van tractar els diversos temes i van descobrir que la sexoafectivitat, a més dels aspectes d’activitat sexual, contempla també altres conceptes, com, per exemple, la intimitat, la necessitat d’agradar i que t’agradi algú, el fet d’estimar i que t’estimin, de rebre i de donar afecte, de plantejar-se la vida al costat d’algú.

Va ser un taller molt enriquidor per a les persones que hi van participar, ja que els va ajudar a apoderar-se, compartint les seves experiències i inquietuds sobre la salut afectiva.

Calidad Plena Inclusión ISO 9001 ONG Acreditada - Fundación Lealtad