Categories: Som CompanysPublished On: 9 d'abril de 2020

trobada-persones-discapacitat-confinament

El grup de Som Companys, format per persones amb discapacitat a qui donem suport,  ha utilitzat per primera vegada la videotrucada per trobar-se en aquesta època de confinament i així poder veure’s i compartir el seu estat d’ànim, les activitats que fan aquests dies i les iniciatives que els agradaria desenvolupar quan aquesta situació acabi.

Els professionals que dinamitzen les reunions d’aquest grup, la Carla Arcos, la Jennifer Jiménez, la Montse Gozálvez, amb els coordinadors de l’àrea social, la Maria Pàmies i en Raul Olivera, van convocar la trobada elaborant-ne prèviament el contingut.

La majoria dels assistents van manifestar que estaven una mica avorrits i, evidentment, amb moltes ganes de sortir al carrer. D’altra banda, dues persones van comentar la situació d’angoixa que han viscut aquests dies, ja que no han pogut donar el condol quan s’ha produït la pèrdua del seu familiar o d’algun amic.

Ens ha sorprès la quantitat i la diversitat d’activitats que realitzen, ja que, a més de veure la tele, s’organitzen per a escoltar la música que més els agrada, dibuixar, fer exercici caminant amunt i avall per casa, anar a comprar per als companys de pis, treure a passejar el gos i, fins i tot, fer gimnàstica de peus amb l’aparell específic que un d’ells té a casa seva.

Quant a les iniciatives que els agradaria dur a terme en finalitzar el confinament, no ens ha estranyat gaire el que han dit, ja que totes estan relacionades amb l’aire lliure i les relacions socials, com ara, anar a visitar els familiars o amics, anar a la platja o a la muntanya, fer una barbacoa, prendre el sol …. En definitiva, recuperar la vida que teníem abans d’aquesta situació.

Per finalitzar la trobada, el grup de professionals els han facilitat informació i enllaços gratuïts per gaudir aquests dies de pel·lícules, obres de teatre, revistes, exercicis de gimnàstica, visites virtuals a museus … i així fer més suportable l’estada a casa.

La reunió ha estat molt participativa, el grup s’ha sentit molt a gust compartint la seva experiència, han aprofitat per a donar-se ànims i també han compartit alguns moments divertits.

Compartir