Categories: FundacióPublished On: 16 d'abril de 2020

En Josep Tresserras, director gerent de Som – Fundació, ha participat en el seminari online Viure amb bons suports, celebrat el 7 d’abril i organitzat per Plena Inclusión España i l’Asociación Española de Fundaciones Tutelares (AEFT). La sessió pretenia que les entitats membres d’aquestes organitzacions compartissin la seva experiència sobre l’adaptació dels suports a persones amb discapacitat intel·lectual i a les famílies del programa de Planificació de Futur en la crisi del coronavirus.

Després de presentar a la fundació, en Josep Tresserras va explicar els canvis que s’han realitzat en l’entitat per adaptar-nos a la situació de crisi generada per la Covid-19 i continuar donant suport en la presa de decisions a les persones amb discapacitat intel·lectual que atenem. També va destacar la importància de donar suport a les persones usuàries en la gestió dels recursos econòmics perquè és convenient que coneguin la seva situació i siguin conscients de la seva capacitat econòmica.

En la seva intervenció va explicar el sistema que s’ha creat a la fundació per trencar amb les barreres de les entitats bancàries i permetre que les persones usuàries puguin accedir als seus recursos econòmics i gestionar-los amb el suport d’una entitat jurídica.

Per finalitzar la seva exposició, en Josep va detallar algunes de les casuístiques que s’han adoptat en aquesta situació de confinament amb la finalitat de garantir que les persones usuàries disposin dels suficients recursos per fer front a les seves necessitats.

Al seminari també hi van participar: l’Enrique Galván, director de Plena Inclusió, l’Ignacio Recondo, vicepresident de l’AEFT, en Fausto García, director del servei d’adults de l’Associació BATA, en Gorka Muñiz, responsable de Pretutela de Futubide i la Mayte Peña, psicòloga de Futucam.

Si vols ampliar la informació sobre el seminari, clica aquí

Compartir