Som | Fundació Catalana Tutelar

caenes
You Are Viewing

“Volia fer alguna cosa per ajudar i, al mateix temps, ajudar-me a mi mateix”

IMG_5194

En Sergi Falcó és Llicenciat en Periodisme i, tot i que considera que no exerceix com a periodista, aquest ofici l’acompanya sempre… en la seva forma de viure i en les seves aficions.  Actualment treballa  al gabinet de premsa de la Volkswagen i el temps que li queda lliure el dedica a aprendre coses noves:  a gaudir d’un bon llibre, a anar al teatre o al cinema, a escoltar música i a tocar la guitarra. Des de  fa uns mesos, en Sergi és voluntari d’en Lluís, un dels nostres tutelats, amb el qual passa moments de lleure i, fins i tot, de confidencialitats. El coneixem una mica més?

Què t’ha portat a fer Voluntariat?

Feia temps que hi donava voltes. Volia ajudar, però és el que passa: anem molt ocupats, amb feina, projectes… tot són ambicions, mirar cap al futur… i em vaig adonar que volia fer alguna cosa per ajudar i, al mateix temps, ajudar-me a mi mateix. Volia sentir-me feliç perquè la persona que estigués al meu costat fos feliç.

Quina ha estat la teva experiència amb en Lluís fins ara?

L’experiència ha estat molt positiva. La primera presa de contacte va ser quedar amb ell per fer un cafè i va anar molt bé. La segona, anar al cinema. Feia temps que en Lluís no hi anava i se’l veia molt content. És una persona molt agraïda i dóna gust fer coses amb ell. Sorprèn veure que les coses que nosaltres donem per sabudes, i que passen desapercebudes, per a ell són totalment noves i, per contra,  coses que a nosaltres ens criden l’atenció per a ell no tenen tanta importància. Quan nosaltres ens fixem en els iPads, ell s’ho passa pipa jugant amb les màquines del centre comercial.

I què teniu pensat per a properes trobades?

En Lluís, així com qui no vol, deixa caure què vol fer. El darrer dia, per exemple, em va dir que volia anar al museu del Barça, així que ho apuntem a l’agenda. També tenim pensat veure alguna obra de teatre, encara que crec a ell li agrada més ser actor que espectador! I mirarem de fer alguna sessió de guitarra, ja que tots dos compartim aquesta afició. Queda pendent que vingui a visitar el meu pis i  fer un cafè, que el meu company també el vol conèixer i passar una estona amb ell.

Aleshores, el projecte compleix les teves expectatives?

Sí, és el que volia. Podria ajudar 20 persones, però prefereixo crear aquest vincle amb una única persona i que d’aquesta forma l’experiència sigui més enriquidora. Vull ajudar una persona i fer-ho bé, veure amb els seus ulls i enriquir-nos mútuament.

Gràcies, Sergi!

Calidad Plena Inclusión ISO 9001 ONG Acreditada - Fundación Lealtad