Som | Fundació Catalana Tutelar

caenes
You Are Viewing

VULL FORMAR PART DE LA MESA ELECTORAL

El 26 de març vam realitzar el segon taller sobre el dret a vot en què van participar en Cristóbal O., la Cristina S., l’Ivan L., en José Dret-a-vot-persones-discapacitat-intel·lectualAntonio G., la Marta F. i la Núria G. La sessió va ser conduïda per la Margui Grau, responsable de l’àrea social, i l’Eugènia Muñoz, responsable de comunicació, que van comptar amb la col·laboració de la Carme P. i en Jerònim N., persones usuàries de la fundació. A més, vam tenir una visita d’excepció la Georgina Garcia, periodista de Cuatro al día, i la seva càmera i van gravar alguns moments del taller.

A la reunió hi havia persones que ja havien votat en el passat, abans de tenir modificada la seva capacitat jurídica, i unes altres que serà la primera vegada que ho puguin fer. Però totes elles van indicar que estan molt satisfetes de la reforma de la LOREG que els ha permès recuperar el seu dret a vot i “poder participar en la vida política com la resta de ciutadans“.

Durant la sessió es van tractar àmpliament els temes relacionats amb el procés de les eleccions i es van respondre a les preguntes sobre:

  • tipus de cites electorals que tenim
  • informació que rebran durant la campanya electoral
  • on han d’anar a votar i la composició de les meses electorals
  • documents que han de presentar el dia de la votació, etc.

Al mateix temps es van plantejar altres assumptes, com el que va indicar en Cristóbal “i jo puc formar part d’una mesa electoral?, perquè a mi em faria molta il·lusió”. En aquest tema hi havia disparitat d’opinions, però la majoria van manifestar que els agradaria formar part d’ella i així sentir que tenen els mateixos drets que la resta de persones.

El taller va ser molt participatiu i va aconseguir solucionar alguns dubtes que tenien els assistents.Dret-a-vot-Cuatro-al-dia

Després de finalitzar la sessió, la Georgina García, periodista de Cuatro, va entrevistar la Carme P. per conèixer el seu testimoni sobre com era el procés de recuperació del dret a vot abans de la reforma de la LOREG, la seva opinió del panorama polític o per què les persones amb discapacitat estaven privades d’aquest dret, entre altres temes. Et convidem a veure el reportatge a l’enllaç següent.

 

Calidad Plena Inclusión ISO 9001 ONG Acreditada - Fundación Lealtad