Categories: Suport a la presa de decisionsPublished On: 10 de març de 2020

L’Asociación Española de Fundaciones Tutelares (AEFT) promou la creació d’una xarxa de portaveus formada per persones amb discapacitat intel·lectual de les diferents entitats membre. Aquesta iniciativa s’enquadra dins del programa de sensibilització i apoderament de l’Associació que realitza gràcies a la subvenció amb càrrec al 0,7% de l’IRPF.

La xarxa de portaveus treballarà per afavorir l’autorepresentació i la defensa dels drets de les persones que atenen les fundacions tutelars. Les persones que en formin part seran escollides per l’Associació.

Som – Fundació s’ha unit a aquest projecte fomentant la participació de les persones que atenem en les diferents fases:

 • Presentació de candidatures
  Dos homes i dues dones s’han presentat per a formar part de la xarxa
 • Creació de material
  red-portavoces-aeft-empoderarS’ha prestat el suport necessari a les persones candidates per a l’elaboració de les fitxes i el vídeo requerit
 • Procés de votació
  En la recepció de la fundació es van incloure els cartells informatius sobre la creació de la xarxa de portaveus i la informació sobre les quatre candidatures. D’aquesta manera, les persones usuàries que es van apropar a l’entitat van tenir accés a la informació i van poder votar.
  També, les persones candidates van presentar les seves candidatures en el berenar que vam celebrar el 27 de febrer i, posteriorment, els i les assistents van participar en la votació.
 • Recompte de vots
  Els professionals que en el berenar van col·laborar en el procés de votació van comptar amb un llistat que incloïa la relació de les candidatura-red-portavoces-aeft-persones que havien votat prèviament a les oficines per a evitar duplicitats. El dia 9 de març es va procedir al recompte de vots i es va contactar amb els candidats i les candidates per a informar-los del resultat. La Rebeca Espluga i l’Ángel Prades han estat les persones que més vots han aconseguit i seran les candidatures que presentem a l’Associació.

L’Associació seleccionarà entre vuit i deu membres de la xarxa, un o una per entitat. En el cas que dues candidatures d’una mateixa entitat siguin seleccionables, es triarà la que hagi obtingut més nombre de vots.

Esperem que la Rebeca o l’Àngel formin part de la xarxa de portaveus. Molta sort!!

Compartir